субота, 18 листопада 2017 р.

Безпека на дорозі - безпека життя

Н
В рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху в НВК "Знам'янська ЗШ І-ІІІ ступенів  № 3-гімназія" відбувся Єдиний урок з безпеки дорожнього руху "Безпека на дорозі - безпека життя". 
Метою заходу було продовжити формування уявлення учнів про безпеку дорожнього руху під час пересування  вулицями та дорогами, закріпити навички виконання правил руху з метою попередження дитячого травматизму. 
Наслідки нещасних випадків, які трапляються на дорозі, залежать від того, наскільки швидко і кваліфіковано надано потерпілому першу    медичну допомогу. Затримка долікарської допомоги або неправильне її надання може призвести до серйозних ускладнень у лікуванні, інвалідності та навіть до смерті потерпілого.
Майже завжди травма трапляється раптово і викликає почуття безпорадності. Не всі знають, що треба робити, як швидко визначити характер і тяжкість травми. В таких випадках необхідні спокій, рішучість, уміння швидко і правильно організувати надання першої долікарської допомоги до прибуття медичних працівників.
Учні 7–В класу під керівництвом медичної сестри закладу  навчилися правильно накладати пов'язки при капілярних, артеріальних тавенозних кровотечах; надавати допомогу при переломах та робити непрямий масаж серця.
Від заняття  залишилися дуже яскраві, позитивні враження, а найголовніше - навички, мета яких - не розгубитися, не нашкодити і правильно допомогти, а може бути, і врятувати чиєсь життя.





Немає коментарів:

Дописати коментар